Transformeer GRC van last tot een zegen in minder dan 30 dagen.

GRC Oplossingen hebben een slechte reputatie. Wij veranderen dat.

Wij houden het eenvoudig: Start out of the box met de basis componenten (control testing, risk assessments, wet- & regelgeving) die nodig zijn om uw In Control proces te realiseren.  Wij hebben een best practice aanpak ontwikkeld in Rsam die een onmiddellijke start mogelijk maakt. Met kleine aanpassingen, een beperkte opleiding en veel beschikbare standaarden start u binnen 30 dagen met de eerste assessments.

Demo aanvragen

Start met uw geïntegreerd risico en control raamwerk in 15 dagen.

In Control start veelal met vervangen van de hoeveelheid excel sheets die rond worden gestuurd binnen uw organisatie. Middels een upload realiseren wij het risico control raamwerk in handomdraai in Rsam. Standaard zijn diverse workflows, dashboards en alert mechanisme die werkzaamheden gebruikersvriendelijk begeleiden. Beschikt u nog niet over raamwerken, Rsam levert diverse standaarden out of the box.

Audit Management

Audit Management binnen Rsam is van een compleet andere dimensie dan de conventionele en traditionele pakketten. De kracht van integratie met de eerste en tweede lijn van uw organisatie is ongekend. Thematische audits opzetten en uitvoeren waarin u direct inzicht heeft in de gerelateerde wet- en regelgeving, risico’s en controls, gemelde incidenten en nog veel meer data. Middels het push en pull mechanisme is al deze data per direct beschikbaar voor uw audit(dossier).  Boost efficiëntie en nauwkeurigheid door het automatiseren van de belangrijkste processen en het centraal registreren van resultaten. Internal Audit bevindingen, management acties en verbeterpunten worden integraal beheerst en middels taken en reviewprocessen eenvoudig uitgezet en gemonitord.

Compliance is niet meer een labeltje aan een control.

Veelal is compliance een ondergeschoven kindje waarbij het niet meer is dan een bibliotheek waaraan een control gekoppeld wordt. Hiermee wordt op geen enkele manier invulling gegeven aan een vakgebied en verantwoordelijkheid die minimaal zo belangrijk is als uw core business. Binnen Rsam bestaat compliance uit een prominente en alles omvattende module. Het totale proces van het opzetten van het beleid, reviewen en definitief maken wordt ondersteund. Maar daarmee is het nog niet geborgd, hiervoor is campagne management ontwikkeld. Belangrijke onderdelen van bijvoorbeeld uw GDPR beleid kunt op eenvoudige wijze distribueren naar alle medewerkers binnen de organisatie. En natuurlijk een volledige integratie met alle andere Rsam modules.

Enterprise Risk Management

GRC start vaak met het opstellen van risicomanagementbeleid. Dit beleid is altijd op maat gemaakt, past bij de huidige volwassenheid en kent een eigen taxonomie. Door de jaren heen is er wel een lijn ontstaan die wij in Rsam geconfigureerd hebben. Niet zelden worden wij tijdens de inrichting van Rsam gevraagd het opgestelde beleid te “challengen”.  Wij doen dit op een pragmatische wijze zodat u gebruik kan maken van onze jaren lange ervaring en out of the box functionaliteit. Waarbij zorg dragen voor het realiseren van uw beleid. Met Rsam produceert ongekende slimme overzichten, uit een variëteit van methoden zoals kwalitatieve analyses tot Monte Carlo simulaties en scenariomodellen.

Incident Management

Rsam’s Incident Management module automatiseert de identificatie, planning, en de opvolging van incidenten. U kunt planmatig acties initiëren en beheren, en de juiste resources (middelen) toe wijzen om zo tijdig op incidenten te reageren. U heeft alle middelen om de bedrijfsvoering te snel te voorzien van een accuraat inzicht in de real-time situatie en de mogelijke impact op de bedrijfsonderdelen. Ook hier geldt weer dat de volledige integratie met het GRC raamwerk (standaarden, controls, risico’s en vele andere objecten).

“Wij voeren een proactief risicomanagement, waarbij wij tijdig de juiste actie ondernemen.”

– Risico Manager, Rsam gebruiker –

Demo Aanvragen