Rsam: Het GRC systeem voor onderwijsinstellingen

5 Redenen waarom Rsam als GRC platform. SURF informatiebeveiliging of operationeel risicomanagement, Rsam heeft specifieke onderwijsmodules

Rsam heeft op basis van het SURF normenkader en procedures een volledig ISMS opgezet. Hiermee kunnen instellingen out of the box starten met het periodiek uitvragen van informatiebeveiligingsrisico’s.  Bij afwijkingen worden aanvullende acties uitgezet. Integratie met SURF audit zal worden gewaarborgd.

Rsam heeft een rol based actie dashboard ontwikkeld afgestemd op de gebruikers rollen. Met de Risicomanagement module kunt u gebruik maken van een complete inrichting van strategisch, tactisch en operationeel risicomanagement gebaseerd op het risicomanagementbeleid van de vereniging hogescholen.

#1 Rsam is een door SURF Market
gecontracteerde partij:

SURF heeft voor Rsam centraal een scherpe overeenkomst afgesloten. U kunt met een ongelimiteerd aantal gebruikers van alle facetten van een omvangrijk ISMS gebruik maken voor een gereduceerd bedrag. Onder andere, incidentmanagement, risicobeheersing, ISO en SURF normenkaders en control testing maken onderdeel uit van deze overeenkomst. Daarnaast is de SURFconext koppeling standaard opgenomen.

#2 Veel instellingen gingen u al voor in het
gebruik van Rsam

Rsam is een speler van wereldformaat vele organisaties over de hele wereld maken gebruik van de volledige GRC oplossing. Voor onderwijsinstellingen is een specifieke module ingericht. Hiermee zijn naast de generieke ook bijvoorbeeld de SURF specifieke zaken volledig ingericht. Meerdere instellingen maken nu gebruik van de oplossing. Door intensieve samenwerking zijn de praktijkervaringen vertaald in praktische en beproefde oplossingen.

#3: Snelle, beheerste en bewezen
implementatie

Een gemiddelde implementatie vergt niet meer dan 10 dagen met een doorlooptijd van 4-6 weken. (dit is inclusief opleiding, testen en valideren van de inrichting).

Het op ISO 27001 gebaseerde SURF normenkader en het daarbij horende BIV-classificatie proces is opgenomen in de ISMS module voor SURF leden. Met de SURF module start u in een beperkt aantal dagen met het voor u aangepaste ISMS.

Voor instellingen die volledige threat & vulnerability management willen gebruiken zijn complete modules aanvullend beschikbaar met integratie mogelijkheid voor de meest gebruikte vulnerability systemen.

#4 De continuïteit en doorontwikkeling van
Rsam is gewaarborgd

Rsam is een wereldwijd gebruikt platform met een zeer grote gebruikers populatie. Hierdoor gaan de ontwikkelingen op alle GRC gebieden in een ongeëvenaard tempo. De laatste technologieën, de meest uiteenlopende functionaliteiten en de kracht van volledige zelf-configuratie. Rsam is het gelukt om de eenvoud voor de gebruiker te combineren met grote flexibiliteit en oneindige mogelijkheden voor de organisatie. Met Rsam heeft u zekerheid over doorontwikkeling en continuiteit.

#5 Rsam is een breed platform met standaard ingerichte risicomanagement en/of compliance modules.

Rsam is de meest complete en veelzijdige GRC oplossing op het moment beschikbaar. (Gartner research) Van Vendor Risk Management waarin men inzicht krijgt in de vele lagen van de keten, tot aan een internationale benchmark oplossing. Vanuit één GRC initiatief zoals bijvoorbeeld informatiebeveiliging volgen vaak na succes ook de In Control afdelingen of afdelingen inkoop of compliance. Met Rsam wordt ieder GRC initiatief volledig (met standaard modules) ondersteund. Veel van deze modules hebben wij al ingericht voor onderwijsinstellingen gerelateerde aanpakken zoals de inrichting van het Risicomanagementbeleid van de vereniging van hogescholen.

“We are proactively evaluating risks, putting action plans into place.”

– Greg Allen, Senior Security Architect at CNA Insurance

Demo Aanvragen